Griesmeelpudding

Lievelingspudding in de zomer van alle mannen in de familie: ijskoude griesmeelpudding met rode vruchtensaus. Eet je gewoon als hoofdmaaltijd.
Frambozen, aardbeien, rode besjes en eventueel kersen (staan er nu niet op).
Pudding maken volgens aanwijzing en af laten koelen. Maak het ’s morgens, dan is het ’s avonds perfect.
Pureer wat vruchten in de blender. Verwarm rode bessensap met suiker en laat iets inkoken, voeg een beetje maizena toe, net genoeg om het zacht vloeibaar te maken en voeg de vruchten er aan toe, heel kort. Frambozen koken zeer snel stuk, dus het is echt snel werken. Af laten koelen. Dan over de pudding scheppen en opdienen. Nee, geen slank hapje, maar als je in de zomer sober eet (een salade ofzo) is dit goed te doen.
Een beetje citroensap in de saus ook wel lekker voor een extra frisse touch, zodat je een friszuurzoete smaak hebt.
griesmeelpudding