Lange halskettingen

LH-smallLange halskettingen is een vervolg op mijn boekje Lariats, dat bij dezelfde uitgever verscheen. Er wordt vooral gebruik gemaakt van glaskralen, waardoor de kettingen soms wat zwaar (en duur) kunnen uitvallen. De Indiaketting, die ik zelf het mooist vind uit het boek door de combinatie van kralen en de vorm, is in praktijk heel zwaar om te dragen. Vervang daarom een deel door kunststof- of houten kralen en dan heb je toch een mooi resultaat. Dit boekje is alleen nog tweedehands verkrijgbaar. Ik heb zelf nog enkele nieuwe exemplaren te koop tegen de normale prijs, eventueel gesigneerd.

Inhoud
Stijlvolle glaskralen met een fantastische kleurenopbouw, eenvoudige rijgtechniek met een glamorous resultaat.
Dit boek is zowel instructief als ook een veelzijdige inspiratiebron. Spelen met vorm en kleur, boeiend voor alle sieradenmaaksters. Rijk, opvallend,soms gedurfd en altijd succesvol op vele feestjes.

Recensie
Lange halskettingen zijn op dit moment erg modieus en overal verkrijgbaar. Degenen die echter zelf een uniek exemplaar willen maken, hebben daar met dit boekje een prima leidraad voor. Na een korte inleiding volgen een lijst van de benodigde materialen en een omschrijving van de algemene werkwijze. Daarna worden tien voorbeeldsieraden gemaakt. Elk sieraad is paginagroot en in kleur afgebeeld. De werkwijze wordt duidelijk beschreven, de rijgpatronen zijn schematisch weergegeven. Omdat lange kettingen gemaakt worden, zijn redelijk veel kralen nodig per werkstuk. Enige hobby-ervaring is vereist; er wordt gebruik gemaakt van verschillende hobbytechnieken zoals jasseron en kettelen.

Auteur Claudia van der Sluis
Foto’s: Hennie Raaymakers
Illustraties: Claudia van der Sluis
Soort Met illustraties en foto’s
Taal Nederlands
Vertaald uit het nl
Druk 1
ISBN10 9021337762
ISBN13 9789021337760

 

Indiaketting vdSluis-HT-010-2_small

 

 

 

vDSluis-HT-004-2_small

vdSluis-HT-008-2_small