Rode kaart

afvalscheidenVandaag kreeg ik een rode kaart. Straf van de gemeente in verband met niet goed scheiden van afval. I know, I know, ze hebben gelijk, het is mijn eigen schuld. Ik was gemakzuchtig deze keer en hoopte dat ze het niet zouden zien. De kattenbakkorrels mochten niet achterin, maar had ik vóórin de bak moeten doen, in een dun doorzichtig zakje, niet in een stevige gesloten zak. De gemeente wil bewijs wat er in die zakjes zit, onze vuilnismannen moeten de drolletjes zien om te constateren dat je het goed hebt gedaan.
Zie je het voor je? Ik de trap af met zo’n dun stinkend zakje hoog in mijn hand en hoppa, het is prijs. Geloof me, dat is typisch iets voor mij, ik verdien een gouden medaille voor klunzigheid.
Enfin, bak is nu niet geleegd, dus verplicht bellen. Dan mag je je verheugen op een gesprek met de afvaldeskundige die je instructies (advies staat er) gaat geven over hoe het wél moet. Almere streeft er naar om in 2020 nog maar 50 kilo afval per persoon per jaar over te houden.
Het gaat ze lukken.