Flikken Maastricht Kogelvis

Dit boek heb ik geschreven op Sicilië waar ik een jaar woonde en werkte. Het was een van de leukste opdrachten in het kader van Ghost writing die ik ooit in mijn leven heb gedaan, ook al lag Palermo een behoorlijk eind van Maastricht. Het boek werd geschreven rond de al bestaande verhaallijn die Kees Vroege had bedacht voor de serie en ik vond het een uitdaging om te doen. Hierna volgde Gestalkt. 

Flikken Maastricht: Kogelvis (ISBN 978 90 6112 137 4) is de tweede titel in de serie Flikken Maastricht.
Als Eva en Wolfs onderzoek doen naar een door vergiftiging om het leven gekomen vrouw, leidt dat al snel in de richting van een Japans restaurant waar illegaal de potentieel zeer giftige – en indien verkeerd klaargemaakt zeer dodelijke – kogelvis wordt geserveerd.

De bedrieglijk simpele zaak lijkt in eerste instantie niet meer dan een samenloop van omstandigheden die uitmondt in een tragisch ongeluk; tot duidelijk wordt dat het gif via een externe drager aan de vis is toegevoegd. Als dan ook nog blijkt dat het slachtoffer een lesbische verhouding had met de dochter van de restauranteigenaar, trekken Wolfs en Eva een beerput met familieproblemen open waarin alles anders is dan het lijkt…

Details
Titel: Flikken Maastricht Kogelvis
Auteur K. Vroege, Claudia van der Sluis
Mediatype: Boek
Bindwijze: Paperback
Taal: Nederlands
Druk: 1
Aantal pagina’s: 192
Uitgever: Karakter Uitgevers BV
Publicatiedatum: 2008-01-12
NUR: Thriller
Afmetingen: 214 x 140 x 18
Gewicht: 250 gr
ISBN10 906112137X
ISBN13 9789061121374

Verkrijgbaar bij Bol.